LAKSHMI in de LINDA

LAKSHMI staat deze maand in de LINDA!
Met een koninklijke fotoshoot en een interview samen met Tijl Beckand.

Zijn theatertour met De Lama’s is een jaar verschoven en al haar optredens zijn gecanceld. Toch moeten we vooral blijven lachen, vertellen Tijl Beckand (46) en Lakshmi (28) in LINDA.203 aan journalist Marcel Langedijk.

“Iedereen is tegenwoordig zo snel gekwetst.”

DE SLIMSTE MENS

Afgelopen seizoen stal Beckand de show in maar liefst zeven afleveringen van De Slimste Mens. “Mijn idee was: ik ga gewoon eens aan de knoppen draaien, dingen iets anders aanpakken,” vertelt hij. “Beetje medekandidaten plagen, beetje blufpoker spelen. Na de opnames had ik er ook een goed gevoel over – dat heb ik nog steeds, trouwens. Net als het team van De Slimste Mens. Ze waren zelfs superblij met me, omdat ik veel wist, ver kwam en er steeds iets gebeurde.”

Er waren veel kijkers die dit waardeerden, maar er waren ook mensen die het minder leuk vonden.  Beckand vertelt: “Ik moest Twitter op een gegeven moment zelfs uitzetten omdat ik vijfduizend keer per uur werd genoemd – zowel negatief als positief. Terwijl ik Maarten van Rossum niet had uitgescholden voor hondenlul of daar zat met een swastika op mijn voorhoofd. Je kunt toch nooit iedereen tevreden houden.”

MONOGAMIE

Door naar het persoonlijke leven. Beckand is nu vier jaar samen met zijn vriendin en heeft altijd langere relaties gehad. Lakshmi vraagt hem of hij daarin altijd monogaam is geweest. “Dat is een heel brutale vraag,” antwoordt hij. “Ik ga hem ook niet beantwoorden. Nou ja, laat ik zeggen dat ik weleens in een situatie heb gezeten waarin iets eindigt, terwijl er iets anders begon.”

“Wat ik daarvan geleerd heb, is dat er nooit een goede dag is om iets te beëindigen. Je bent of te snel of je gaat er net te lang mee door. Ik heb nog nooit een vriendin gehad die zei: ‘Dit doe je goed, Tijl, je maakt het precies op de perfecte dag uit.’”

Het hele interview lezen? LINDA.203 staat in het teken van koningin Máxima en ligt woensdag 19 mei in de winkel (online bestellen kan ook). Ook in dit nummer: een interview met Songfestival-man Jeangu Macrooy, zes prachtig koninklijke dragqueens én een indringend verhaal over datingfraude.







Vorige
Vorige

LAKSHMI in het NRC

Volgende
Volgende

Lullaby Live Session in De Harmonie