Nieuwe single : Zeg me dat het niet zo is

Lakshmi-Zeg-me-2-1.jpeg

 

Na mijn verhaal en optreden bij De Wereld Draait Door, werd ik overspoeld door mooie en ontroerende reacties. Op vele verzoek is hier mijn volledige versie van Frank Boeijen's 'Zeg me dat het niet zo is'.
Bekijk de video hieronder, of via de pagina van DWDD en luister 't op Spotify!
 
 
Benieuwd hoe ik het in DWDD deed ?
<3
 
'Zeg me dat het niet zo is' is een nummer die mij mijn hele leven al achtervolgt.
Opgroeiend in Nijmegen was Frank Boeijen deel van de opvoeding. Toen ik jonger was, was ik al gefascineerd door dit nummer: de mysterie en de hartverscheurende tekst lieten me niet los. Ik zong het vaak terwijl mijn vader het speelde op gitaar.
 
Ik was toen toeschouwer van het nummer, die zich af vroeg wat er gebeurt zou zijn, die het lied zong omdat het mooi was.
Tot een paar jaar geleden, wanneer mijn vriend een ontzettend zwaar auto ongeluk kreeg.
Ik werd gebeld door een vreemde die mij meldde dat mijn vriend op het asfalt lag en er een trauma helikopter onderweg was. Daarna werd gelijk opgehangen. Het voelde alsof ik alleen achterbleef in het donker, zonder enig idee waar hij was, hoe hij was en óf hij er nog was.
Opeens was ík diegene die dit nummer zong, het voelde alsof de teksten uit míjn pen kwamen. In plaats van toeschouwer was ik op dat moment diegene die dit meemaakte.
 
Een aantal weken geleden werd ik door DWDD gevraagd om mee te doen aan het Groot Nederlands Songbook, een rubriek waar artiesten Nederlandse nummers zingen die absoluut niet vergeten mogen worden. Ik was ontzettend vereerd en het was geen moeilijke keuze welk nummer ik zou gaan spelen.
Normaal heb ik steun aan mijn band of op z'n minst mijn gitarist.Dit keer voelde ik dat ik het helemaal alleen moest doen, om het zo echt en kwetsbaar mogelijk over te brengen.
Piano spelen doe ik normaal veilig thuis om nummers te schrijven dus om dit op nationale televisie te moeten doen was doodeng.
 
Waar ik wel over twijfelde was om het verhaal te vertellen wat zo persoonlijk was.
Achteraf ben ik erg blij dat ik het gedeeld heb, ik heb ongelooflijk veel mooie en ontroerende berichtjes gekregen van mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt en die ontzettend waren geraakt.
Dit allemaal heeft mij laten besluiten om dit nummer als single uit te brengen. (Mijn allereerste Nederlandstalige single!)
Met een enorm grote buiging naar de meester Frank Boeijen, bedankt dat je dit hebt geschreven. Een kus aan mijn vriend die weer naast me loopt. En een enorme dank naar alle lieve mensen die de moeite namen om te reageren en mij in vertrouwen namen om verhalen met mij te delen.
 
Video: Wic Recordings
Song: Frank Boeijen (Official)
Dank aan: LudoWic, Sandlane Recording Facilities
Vorige
Vorige

LAKSHMI In De Gelderlander

Volgende
Volgende

LAKSHMI als voorprogramma van KENSINGTON