Opzij magazine: meest invloedrijke vrouw van 2019

Op maandagvond 2 december vond in VondelCS in Amsterdam de bijeenkomst plaats waar de 100 meest invloedrijke vrouwen voor 2019 door hoofdredacteur Marianne Verhoeven bekend werden gemaakt. En uit hun midden vervolgens de Meest Invloedrijke vrouw 2019.

Lakshmi eindigde op de zesde plek in de categorie Cultuur waar Claudia de Breij nummer 1 was.

“De zangeres is niet op haar mondje gevallen en dat werd duidelijk toen ze aan het einde van vorig jaar uithaalde naar dj Ronald Molendijk, nadat hij had gezegd dat ‘Vrouwen nou eenmaal minder goede muziek maken dan mannen’ en daarom ondervertegenwoordigd zijn in de Top 2000. Dit najaar speelt Lakshmi een reprise van haar succesvolle theatershow ADEM in theaters door heel Nederland”

 

De grote winnares was cardioloog Angela Maas die sinds haar studietijd strijd levert met het mannenbastion dat de medische wereld ook toen was.
Zo vertelde ze dat het al haar tijdens haar specialisatie zo was dat de boven haar gestelden (lees: mannen) besloten dat het goed zou zijn als er elke vijf jaar één vrouw tot de studie zou worden toegelaten. In Angela’s woorden ‘de excuusTruus’. Al snel zag Maas dat niet alleen als het ging om haar collega’s maar eigenlijk steeds in de medische wereld de man de maatstaf der dingen was: bij onderzoek, bij het ontwikkelen van medicatie.

De Nederlandse Vrouwen Raad heeft Angela Maas voorgedragen als VN Vrouwenvertegenwoordiger 2020. Als Vrouwenvertegenwoordiger zal ze in oktober 2020 deel uitmaken van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de VN.